Sunday, February 22, 2009

Búcsú


Kedves gesztus, hogy fogadunk és búcsúztatunk. Most éppen hazánk kereskedelmi kirendeltségének a vezetőjének járt le a 4 éves mandátuma, őt búcsúztattuk. Sima ügy, minden megy a maga útján a megszokott sémák vonalán. De mi nem lennénk magyarok ha még egy ilyen egyszerűnek tűnő ceremóniát sem használnánk fel sületlenségeink propagálására.
A Ház korábbi elnöke szólni akart! Ez az inger általában jelen van nála ha háromnál több embert lát maga körül. Nem is lenne ezzel baj, ha mondandója valahogy kapcsolódna az alkalomhoz. De ez a legritkább esetben fordul elő. Közléskényszere erősebb mint a logikája - vagy lehet, hogy az utóbbi nincs is - és sületlenséget sületlenségre halmoz. Most úgy egylevegővétellel elmondta, hogy:
Rákosi kivett a Fradiból 6 játékost, de még igy sem tudta megszüntetni a Fradit, ma viszonta Gyurcsány kizárta az NB I-ből a Fradit, miközben a Margitszigeten kivágták a fákat azért, hogy az uszodát odaépitsék amiben most sok a viz mert esik az eső (ejnye Gyurcsány) és Verespatakon aranybányákat akarnak nyitni és a Patrubány beperelt valakit sőt megnyerte és most perli a következőt mert Patrubány az egy igaz ember. Mondta mindezt az ex elnök, miközben annyit kellett volna mondani, hogy köszönjük, hogy itt voltatok és további jó munkát kivánunk.
Néha arra gondolok, hogy a tudatlanság valójában ajándék is lehet. Könnyebb lehet úgy élni, hogy valami köd veszi körül az embert, azt a ködött meg meg piszkálja és akkora rést vág rá amelyiken arra a világra lát ki amelyikre éppen akar. Bár nembiztos, hogy az exelnöknek van ennyi szelektiv érzéke, de a Magyarok Világszövetségében való aktivizálódáshoz ennyi éppen elég.
*******************
Valami elindult nálam. Valami új energia költözött hozzám. Örök szerelmem a szinház, amelyről egy pillanatra sem mondtam le motoszkál bennem. Már ott tartok - legnagyobb meglepetésemre -, hogy már csak azt kell eldöntenem, hogy mit játszak?
Tegnap jó napom volt. Egy ideje ,,visszakaptam,, a gyerekeimet. Sokat vagyok két felnőtt kölykömmel és a lányomtól inspirációt a fiamtól rácsodálkozást kapok. A lányom szinpadi lény. Imádja a szinpadot, otthon van rajta. Most nyom előre, lökdös: Daddy csináljuk meg a… s innen sorolja a darabokat. Kéne egy nagy visszatérés. Igaza van kéne. Tartozunk ezzel a közönségnek, a kollégáknak és önmagunknak. Régen volt előadásunk. Újra mérettetünk. Sebaj úgy szép. Talán a Jézuska meghozza.

No comments:

Post a Comment