Sunday, February 22, 2009

FELZÁRKÓZUNK

Lassan komoly reggeli szórakozássá válik, hogy az ember böngészi a magyar hirportálokat.Azon kapja magát, hogy rácsodálkozik az óhazára, hogy lám-lám felzárkózunk. Minden ocsmányságot adaptálunk a ,,művelt,, nyugattól.
Ma reggel éppen azt olvastam, hogy valahol vidéken a pasi bement a kocsmába és ahogy illik, hármat a levegőbe lőtt majd kettőt a csaposba. Mit mondjak, akár egy western hős. Bravó! Dehát bűnözők mindig voltak és sajnos lesznek is, mire ez a nagy felháborodás? Valójában nem ez izgat, hanem a politikai értekezésforma brutális elalpáriasodása. Legújabb gyöngyszemnek itt van a hir:
Oláh Ibolya Megasztár II.helyezett, platina-lemezes énekesnő azt üzente a szinpadról a miniszterelnöknek, hogy ,,Kapja be a mikrofonomat,,! (Gondolom mindenki ismeri ennek a kijelentésnek az ,,eredeti,, formáját és tudja mivel kell behelyettesiteni a mikrofont, ami Oláh Ibolykának nincs is.)
Honnan érkeztünk ide? Honnan ez a fene nagy bátorság, hogy egy ilyen kisliba igy merjen beszélni a szinpadról, megszentcségtelenitva a szinpadot, és megalázva önmagát? Mert a miniszterelnököt mégiscsak az ország nagyobbik fele választotta meg, őt pedig a Presszer Gabi sorolta be másodiknak.
Szóval hogyan fordulhat elő a mai Magyarországon, hogy felkiabálnak a miniszterelnöknek, hogy ,,Gazember,,!, hogy ,,Hazudik,,? Csak egyféle képpen: az ellenzék gusztustalan és álságos kijelentéseinek a hatására. Akkor amikor kis Rogán Tónikák, Szijjártók és Orbán Viktor hazugsággal vádol - miközben ők úgyanúgy hazudnak mint mindenki más - Oláh Ibolya és a gyüléseken bekiabálók is joggal vélhetik, hogy szabad a pálya, adjunk neki!
A rendszerváltás óta a legvisszataszitóbb számomra a kommunistázás, a lopnak, a hazudnak és egyébb válogatott cimkézések. Kommunista? Kik? Aki a Kádár rendszert megérte felnőtt fejjel mindenki! Aki akkor ,,szocializálódott, mindenki,, vagy senki. Illetve pár veterán talán még él valahol, de alapjában lényegtelen... Lopnak? Kik és hogyan? Biztos lopnak. De akkor sem pártfüggő a lopás, hisz láthattuk, hogy pártoktól függetlenül, hirtelen ennek is lett villája, üdülője, kavicsbányája, Tokaji szőleje, stb... Hazudnak? Ki árulta el elsőnek a pártját? Ki váltott 180 fokkal a rendszerváltás óta? Ki jelentette ki, hogy a ,,Csuhások akarnak kirabolni bennünket az oroszok után,, és ki celebrált ezekután Istentiszteletet Paksai biborossal Esztergomban?
S akkor azon csodálkozunk, hogy Oláh Ibolya be akarja kapatni a mikrofonját a Gyurcsánnyal? Ez a szerencsétlen kislány azt sem méri fel, hogy a saját ,,csoportját,, is lejáratja és ne csodálkozzon azon, hogy azon az oldalon is vannak felelőtlen vagdalódzók és úgy fognak reagálni, hogy ,, az a kis cigánylány, köszönje meg ennek az országnak... stb,,. Azt is olvastam közben, hogy a manadgere kétségbeesetten nyilatkozott, hogy Ibolya nagy stressz alatt van mert megdöglött a macskája és azért mond ilyeneket. Hát igen!
Merre merre széphazám? - miért nem azt veszitek át a ,,müvelt,, nyugattól amit ez a kifejezés takar? Persze ezek csak kapaszkodók. DE valójában elszomoritó nekünk akik nem benne élünk hanem rálátunk a világnak erre a felére.

No comments:

Post a Comment